Verzekeringstaxatie | Taxateur voor verzekeringen | Atmetis

Verzekeringstaxatie

Verzekeringstaxatie

Een verzekeringstaxatie geeft duidelijk en zekerheid. De waarde van uw eigendommen wordt vastgelegd in een taxatierapport, zodat u bij schade weet waar u aan toe bent.

  • Schade wordt geregeld aan de hand van de waarden die in het taxatierapport zijn vastgelegd
  • Geen onder- of oververzekering
  • U betaalt alleen premie over de getaxeerde bedragen
  • Een taxatie maakt een snelle schadeafhandeling mogelijk

Met een verzekeringstaxatie wordt de waarde van uw eigendommen vastgesteld op basis van de nieuwwaarden. Zo weet u zeker dat u bij schade het bedrag krijgt uitgekeerd wat u nodig heeft. Sterker nog: dit bedrag is dus al vastgesteld, waardoor u te allen tijde weet waar u op kunt rekenen. En omdat dit bedrag duidelijk is vastgesteld en is bepaald op basis van de waarde van uw eigendommen, betaalt u nooit teveel of te weinig. Zo wordt onder- of oververzekering voorkomen en geniet u van een optimale dekking. Tot slot zorgt een verzekeringstaxatie voor een snelle afhandeling bij uw verzekeraar, waarmee liquiditeitsproblemen worden voorkomen en uw bedrijfsprocessen zo min mogelijk verstoord worden.

Verzekeringstaxatie aanvragen

Vraag direct vrijblijvend een verzekeringstaxatie aan.

Taxatierapport

Verzekeren met een taxatierapport is niet in iedere situatie verplicht, maar het biedt u enorm veel voordelen en vooral zekerheid. Het taxatierapport is namelijk leidend voor de schaderegeling, waardoor er geen discussie over het uit te keren bedrag kan ontstaan. Dit is bepaald in artikel 7:960 BW en conform dit artikel voeren wij ook de verzekeringstaxatie, ook wel deskundigentaxatie genoemd, uit.

Artikel 7:960 BW: “De verzekerde zal krachtens de verzekering geen vergoeding ontvangen waardoor hij in een duidelijk voordeliger positie zou geraken. De vorige zin mist toepassing bij voorafgaande taxatie van de waarde van een zaak tot stand gekomen krachtens een aan een deskundige opgedragen beslissing of krachtens een beslissing van partijen overeenkomstig het advies van een deskundige.

Taxatie van eigendommen

AtMetis voert een objectieve verzekeringstaxatie uit van uw bedrijfspand of woning, ook als dit een monumentaal pand is. De waarde van uw eigendommen wordt vastgesteld op basis van de herbouwwaarde, zodat u bij calamiteiten een bedrag uitgekeerd krijgt dat u nodig heeft. AtMetis voert ook objectieve verzekeringstaxaties uit van uw bedrijfsmatige inboedel of inventaris, waarbij de waarde van uw eigendommen wordt vastgesteld op basis van nieuwwaarde, zodat u, ook hier, bij calamiteiten een bedrag krijgt uitgekeerd wat u nodig heeft. Daarnaast voeren wij ook risico-inspecties uit, waarbij wij de aanwezige risico’s inventariseren en waar mogelijk oplossingen bieden. Zo worden risico’s geminimaliseerd, wat ook van waarde is voor uw verzekeraar.

Voor wie?

Onze klantenkring is breed en divers. Zo voeren wij taxaties voor verzekeringen uit voor verzekeraars, gevolmachtigden, overheidsinstellingen/gemeenten, bedrijven én particulieren.

Verzekeraars

Vooral onze op maat gesneden werkwijze en state-of-the-art rapportages worden geroemd wanneer wij werken voor verzekeraars. Daarnaast wordt het vaak op prijs gesteld dat wij een risico-inspectie en waardering in één bezoek uit kunnen voeren.

Ondernemers

De continuïteit van uw bedrijf is als ondernemer uw eerste zorg. Onderverzekering brengt die continuïteit in gevaar, terwijl oververzekering onnodige kosten oplevert. Een verzekeringstaxatie (voor zowel uw bedrijfspand als uw inventaris) voorkomt dit en zorgt ervoor dat uw bedrijf minder risico loopt.

Particulieren

Voor particulieren staan wij klaar met een taxatie voor verzekeringsdoeleinden van bijvoorbeeld uw mooie, unieke of monumentale gebouw. Daarnaast kunnen wij praktische adviezen geven waardoor u een veilig gevoel in huis kunt hebben.

AtMetis

Ons team bestaat uit professionals met zeer gedegen kennis en jarenlange ervaring in risicomanagement, taxaties en consultancy. Wij brengen diverse disciplines en expertisegebieden bij elkaar, wat u als klant tijd én geld bespaart. Zo kunnen wij bijvoorbeeld een risico-inspectie én waardebepaling of zelfs een verzekeringstaxatie conform artikel 7:960 BW in één bezoek uitvoeren.

  • Ervaren taxateurs met zeer gedegen kennis
  • Duidelijke en state-of-the-art rapporten
  • Risico-inspectie én waardebepaling in één bezoek mogelijk
  • Onafhankelijk en objectief

Naast een taxatie voor de verzekering kunt u ook bij ons terecht voor risico-inspecties, inventaristaxaties, bedrijfspandtaxaties, opleidingen, vooropnames, waardebepalingen, en consultancy.

Waarom een gebouw taxeren?

Zonder een deskundigentaxatie wordt als waardegrondslag bij het verzekeren van een gebouw vaak de aankoopwaarde, de historische kostprijs of de actuele waarde gebruikt. Het risico van onderverzekering of juist teveel premie betalen is in deze gevallen erg groot. Mét een deskundigentaxatie wordt bij de taxatie de herbouwwaarde echter als waardegrondslag aangehouden, waardoor onderverzekering wordt uitgesloten.

Daarnaast wordt de verzekerde waarde jaarlijks aangepast met de standaard prijsstijging van de bouwkosten (indexering). Maar uw gebouw is waarschijnlijk niet standaard. Daarom is het belangrijk om de werkelijke herbouwwaarde van tijd tot tijd opnieuw te laten bepalen. Dat gebeurt in de regel eens per 6 jaar.

Waarom de inventaris taxeren?

Zonder een verzekeringstaxatie kan er bij schade discussie ontstaan over de waarde die moet worden uitbetaald. Vaak wordt een dagwaarde vergoed en daar kunt u geen nieuwe inventaris voor kopen. Het kan zijn dat de uitkering zelfs niet toereikend is om een gebruikte inventaris te kopen. Dit kan flinke financiële problemen veroorzaken.

Mét een verzekeringstaxatie geschiedt de uitbetaling echter op basis van de waarde die in het rapport is opgenomen. Dit is de nieuwwaarde of, in overleg tussen u en onze taxateur, de vervangingswaarde. Op deze manier bent u er bij schade van verzekerd dat u een bedrag uitgekeerd krijgt waarmee u een nieuwe inventaris of een gelijkwaardige vervanging ervan aan kunt schaffen. En zo voorkomt u financiële problemen!

Verzekeringstaxatie aanvragen

Vraag direct vrijblijvend een verzekeringstaxatie aan.

Onze klantenkring is breed en divers: verzekeraars, gevolmachtigden, overheidsinstellingen/gemeenten, bedrijven en particulieren. Gebruik voor het plaatsen van een opdracht onderstaande button.

Plaats een opdracht
Close
Vacature(s)
Close